Карпатські бджоли, бджолопакети, відбір.

 01Карпатські бджоли миролюбиві та високопродуктивні, тому попит на бджолопакети карпатських бджіл із високогіря Рахівського району, з місць природнього поширення карпатської бджоли є постійним. Вигрузка тари для бджолопакетів.

 Інформація щодо придбання пакетів карпатської породи бджіл на сторінці Продукція

02До гірської пасіки недалеко. Ще один підйом. Вид на гору Кобила 1180 м.н.р.м (смт. Кобилецька Поляна, Рахівський район, Закарпатська область).

 

 

 

 

03Підйом на високогірну пасіку Рахівського району по вузькій гірській стежці.

 

 

 

04Відбір карпатських бджіл для бджолопакетів, на високогірній пасіці.

 

 

 

05Якщо погода сонячна – карпатські бджоли інтенсивно літають за нектаром. Погода в горах дуже швидко змінюється. Переважають холодні та дощові дні. Сніг у високогір`ї ще можна бачити і червні-липні.

 

 

 

06В бджолопакети apis carpatica відбираються коричневі стільники, щоб під час перевезення не обривались і не давили карпатських бджіл, що можливо, якщо рамки з стільниками нові (стільники білі), та крихкі.

 

 

 

07Відбір рамок в бджолопакети карпатських бджіл із закритим розплодом.

 

 

 

08Перед дорогою, рамки в бджолопакетах карпатських бджіл необхідно надійно закріпити щоб вони не рухались та пошкодили карпатських бджіл.

 

 

 

09Проводиться відбір стільників для пакета. Необхідно не тільки правильно підібрати стільник , але й знайти бджоломатку серед великої кількості бджіл-трутівниць.

 

 

 

10Стільники в бджолопакеті закріплено, залишилось тільки закрити кришкою. Карпатська бджола спокійна, миролюбива, на стільниках поводиться характерно, що дозволяє як вільно закривати кришкою так і здійснювати фотографування впритул до бджолопакету карпатки.

 

 

 

11Нуклеусні вулики для запліднення бджоломаток карпатських бджіл під горою Шоймул — 1480 м.н.р.м. в околицях міста Рахів.

 

 

 

 

13Найкращі карпатські бджоли на гірських пасіках, до яких часто доводиться добиратися по грунтових дорогах, або крутих гірських стежках, де можна пройти тільки пішки, або на конях.

12

Інформація щодо придбання пакетів карпатської породи бджіл на сторінці Продукція

Коментарі заборонені.

free counters